🌱HempKey® Mağazasına Hoş Geldiniz🌱
🌱HempKey® Mağazasına Hoş Geldiniz🌱
🌱HempKey® Mağazasına Hoş Geldiniz🌱
Kenevirle İlgili Bilinmeyenler

Kenevirle İlgili Bilinmeyenler

Kenevirle ilgili onlarca yanlış ve eksik bilginin arasında sizin için en doğru bilgileri derledik. Bütün sorularınıza cevap bulacağınız yazımızı keyifle okuyabilirsiniz.

Kendir Mi Hint Keneviri (Marijuana) Mi?  

Herkesin ilk aklına gelen kenevir çeşidi aslında Hint Keneviri diye adlandırılan THC içeren ve eğlence amaçlı kullanılan türüdür. Keyif verici madde olarak adlandırılan bu bitki oldukça yaygın olarak tanınmaktadır ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Kendir ise Hint Kenevirinden farklı olarak endüstriyel amaçlı kullanılan bir bitkidir. Özellikle tekstil ve kağıt yapımında yaygın bir şekilde kullanılır. Bu kenevir türü doğa için oldukça faydalıdır çünkü geri dönüşüme elverişli bir malzeme ortaya çıkarır.


Kenevir Ülkemizde Yasak Mı?

Yukarıda bahsetttiğimiz Hint Keneviri olarak adlandırılan keyif yapıcı kenevir türünün tarımı ve kullanılması ülkemizde yasaktır. Ama şu anda bütün Avrupa'da ve Amerika'da kenevir kullanımı serbesttir. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde keneviri hem endüstriyel hem de içmek serbesttir. Dünya üzerindeki oranlara baktığımızda en başarılı insanlar ve en iyi ekonomiye sahip ülkelerde Kenevir kullanımı serbesttir. Öte yandan Kendir olarak adlandırdığımız tür izin alınarak ekilmekte ve kullanılmaktadır.


Tıbbi Amaçla Kenevir Kullanımı Gerçek Mi?

Kenevirin sağlık sektöründe kullanılması yüzyıllar önceye dayanıyor. Hindistanda anestezik olarak kullanıldığına dair birçok kanıt bulunan kenevir günümüzde kemoterapi etkilerini azaltmak için kullanıldığı sağlık alanındaki örneklerinden sadece biridir. Alzheimer, Anksiyete, MS ve AIDS gibi hastalıkların etkilerinin azaltılmasındaki gibi bireylerin daha sağlıklı ve rahat bir yaşam sürmesi için kullanılmaktadır.

Kenevir Zararlı Mıdır?

Keyif verici madde olarak kullanılan kenevir her zararlı maddede olduğu gibi diğer uyuşturucular için bir geçiş yolu olabilir fakat doğru kullanımda böyle bir etkisi bulunmamaktadır. Daha çok sağlık için kullanılan kenevirin herhangi bir ölüme yol açtığı görümemiştir. Kendir ise sadece hammadde olarak kullanıldığından bu bitkiyle üretilen ürünler oldukça sağlıklıdır.

Neden Kenevirden İmal Edilen Ürünleri Kullanmalıyız?

 Hepimiz geleceğimizi düşünmek zorundayız bu sebeple geri dönüştürülebilir ürünlere yönelmeliyiz. Kendir’den üretilen eşyalar kalite açısından yüksek olduğu gibi kullanımı ekolojiye de olumlu katkılar sağlayacaktır. Kenevirden üretilen geri dönüştürülebilir ürünlerimiz için hemen instagram adresimize göz atabilirsiniz!